Tegenslag voor Kim Clijsters: Indian Wells afgelast (tot frustratie van Flipkens en Van Uytvanck)

Foto: Photo News

Tegenslag voor Kim Clijsters: Indian Wells afgelast (tot frustratie van Flipkens en Van Uytvanck)

Print

Het tennistornooi van Indian Wells, in de Amerikaanse staat Californië, is afgelast. Omdat er zondag in de buurt een patiënt met het coronavirus was opgedoken, besloten de autoriteiten om het evenement te schrappen.

Onder meer Kim Clijsters zou daar het derde tornooi uit haar comeback spelen. Ook David Goffin en Elise Mertens zouden in de Californische woestijn aantreden.

Het tornooi van Indian Wells – dat maandag van start zou gaan – hoort, net onder de grand slams, bij de belangrijkste tornooien van de internationale kalender.

In Californië is de noodtoestand uitgeroepen wegens het virus. “Het gezondheidsrisico is te groot om zo’n evenement in de regio te houden”, aldus een arts van de Universiteit van Zuid-Californië. De organisatie vindt het jammer dat het toernooi niet door kan gaan, maar zegt dat de gezondheid van spelers, vrijwilligers en fans vooropstaat. “We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om het toernooi op een ander moment te spelen.”

Ontevredenheid

Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck toonden maandag weinig begrip voor de late afgelasting. Via Twitter uitten ze hun onvrede. “What the f*ck?!?!?!”, klinkt het bij ‘Flipper’. “Kunnen jullie niet op z’n minst een spoedvergadering met de spelers beleggen?”

Eenzelfde reactie bij Van Uytvanck. “Wtf? Een dag voor het toernooi start? Iedereen is al hier”, schrijft de Grimbergse.

Ook Rafael Nadal, ‘s werelds nummer 2 bij de mannen en drie keer winnaar in Indian Wells, reageerde via Twitter. “Jullie hebben het nieuws allemaal waarschijnlijk al vernomen. Indian Wells is afgelast. We zijn hier en moeten nog beslissen wat we gaan doen. Ik vind het zo jammer wat er allemaal gebeurt in de wereld. Hopelijk komt de overheid snel met een oplossing. Ik hoop dat iedereen gezond en veilig blijft.”

Meer sportnieuws