Vrachtwagens kunnen terecht achter kerk

Ook nu staan er al geregeld vrachtwagens gestald achter de kerk. Foto: BEPR

Vrachtwagens kunnen terecht achter kerk

Print
Nijlen -

Achter de Sint-Pauluskerk op de Broechemsesteenweg in Nijlen wordt ruimte ingericht voor een vrachtwagenparking. Daar kunnen binnenkort vier truckers parkeren tijdens de avond en nacht.

“Geparkeerde vrachtwagens zorgen vaak voor overlast wanneer ze staan op locaties die daar niet voor bedoeld zijn, zoals op onverharde parkings of bermen in een woonwijk”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen). “Normaal is het de verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeur of het bedrijf om te zorgen voor veilige parkeerplaatsen op privéterrein. Maar in praktijk blijkt dat niet altijd mogelijk. Daarom hebben we gezocht naar een gemeentelijke locatie waar al een geschikte verharding ligt. Die hebben we gevonden achter de Sint-Pauluskerk. Dat is een veilige plek en ze ligt ver genoeg van bebouwing, zodat niemand gestoord wordt. Nu staan er ook soms al vrachtwagens geparkeerd.”

Er is nu een reglement opgesteld, zodat duidelijk is waar en wanneer er geparkeerd mag worden. Dat zal alleen mogen tussen 18 en 8u, zodat er nooit hinder is voor schoolgaande jeugd. De jeugdconsulent heeft op voorhand zowel Akabe als de scouts bevraagd en heeft van hen een positief advies gekregen. “In de toekomst zoeken we nog verder naar mogelijke samenwerkingsverbanden met bedrijventerreinen die buiten hun werkuren vrachtwagens kunnen stallen”, geeft Celis nog mee.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio