Motorrijder uit Edegem komt om het leven na klap tegen verlichtingspaal

Bij een ongeval op de Mechelsesteenweg is zondagmorgen een motorrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer is een 20-jarige man uit Edegem. Hij verloor vermoedelijk de controle over zijn stuur.

jtp

Het ongeval gebeurde vermoedelijk al in de loop van de nacht of vroege morgen, maar werd pas ’s ochtends opgemerkt. “Een vrachtwagenchauffeur zag de motorfiets liggen in de middenberm en verwittigde de hulpdiensten”, vertelt commissaris Dirk Fonteyne van politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar). Vervolgens werd het lichaam van het slachtoffer gevonden, hij was op dat moment al overleden.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Er was niemand anders bij het ongeval betrokken. De man verloor vermoedelijk de controle over zijn stuur. Hij kwam in aanraking met de middenberm en botste vervolgens tegen een verlichtingspaal”, aldus Fonteyne. “Het betreft een jongeman van 20 jaar uit Edegem.” De familie werd op de hoogte gebracht en wordt opgevangen door slachtofferhulp.

Zaterdag gebeurde in Malle al een ander zwaar ongeval waarbij een motorrijder betrokken was. Een 22-jarige botste er met een personenwagen tijdens een inhaalmanoeuvre op de Hoogstraatsebaan in Malle. Hij ligt zwaargewond in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

© BFM

© BFM

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio