Liverpool wint met het kleinste verschil van degradatiekandidaat Bournemouth

Foto: AFP

Liverpool wint met het kleinste verschil van degradatiekandidaat Bournemouth

Print

Na een nederlaag in competitie tegen Watford (3-0) en eentje in de beker tegen Chelsea (2-0) is Liverpool er opnieuw in geslaagd te winnen. De Reds klopten in eigen huis degradatiekandidaat Bournemouth (2-1) en blijven uiteraard ruimschoots aan de leiding van de Premier League.

De twee nederlagen op rij zorgden niet meteen voor onrust bij coach Jurgen Klopp. De marge met eerste achtervolger, nou ja, Manchester City is nog steeds gigantisch groot. Maar een thuisnederlaag tegen Bournemouth, dat wilde Klopp uiteraard ook niet. En toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Callum Wilson profiteerde van flauw verdedigen van de thuisploeg om aan de tweede paal de openingstreffer binnen te tikken na nauwelijks negen minuten spelen.

Zou het? Neen! Liverpool reageerde gevat, met dank aan de grote jongens. Mo Salah zorgde halfweg de eerste helft voor de gelijkmaker, nog geen tien minuten later duwde Sadio Mané de bal tegen de touwen na een uitstekende assist van van Dijck. Het zou volstaan.

Liverpool speelde de partij rustig uit, zag nog een schot van Mané tegen de paal belanden maar mocht wel James Millner bedanken toen hij een poging van Ryan Fraser van de doellijn veegde. Verdiende overwinning van Liverpool dat volgende week woensdag Atletico Madrid in de ogen mag kijken. De titelverdediger in de Champions League zal uit een ander vaatje moeten tappen willen ze hun achterstand (1-0) uit de heenmatch goedmaken.

Meer sportnieuws