Wout van Aert moet puzzelen: lonken naar Nokere, Denain en Bredene-Koksijde

Foto: Photo News

Wout van Aert moet puzzelen: lonken naar Nokere, Denain en Bredene-Koksijde

Print

Wout van Aert (25) had gehoopt om in Parijs - Nice koersritme op te doen, wat hij door het afge­lasten van de Strade Bianche en Milaan - Sanremo mist, maar Jumbo-Visma ­besliste vrijdag ­wegens de ­gezondheidsrisico’s af te zien van deelname aan de Koers naar de Zon. Het betekent dat Van Aert opnieuw moet ­puzzelen.

In samenspraak met zijn trainer Marc Lamberts wordt vandaag zaterdag beslist of hij volgende week naar Girona trekt voor een korte individuele stage. “Onze renners zijn vrij om individueel op stage te gaan, maar ge­organiseerde ploegstages willen we ook vermijden”, duidt sportief manager Merijn Zeeman.

Nokere Koerse (18 maart) wordt daarna de eerste mogelijke ­wedstrijd voor Van Aert. Jumbo - Visma zou er normaal niet ­starten, maar heeft inmiddels ­gesprekken opgestart met de ­organisator. “Ook met de organisatie van Bredene-Koksijde (20 maart) zijn we aan het onder­handelen. In de GP Denain (19 maart) in Noord-Frankrijk hadden we al startrecht”, zegt Zeeman. Mocht Jumbo-Visma tot een akkoord ­komen met Nokere en Bredene-Koksijde, dan is het nog niet helemaal zeker of Van Aert in alle drie die wedstrijden zal aantreden. Ook de Driedaagse ­Brugge-De Panne (25 maart) is nog een ­mogelijkheid.

Meer sportnieuws