De dieven sloegen onder meer toe in een hotel aan de Groenplaats (archieffoto). © Jan Van der Perre

Chileense verdachten van verschillende hoteldiefstallen gevat

De Antwerpse politie pakte donderdag drie Chilenen op in de Rotterdamstraat. Het trio wordt ervan verdacht een aantal gauwdiefstallen te plegen in verschillende hotels in de Antwerpse binnenstad.

jtp

Volgens onze informatie sloegen de daders toe in hotels aan de Groenplaats, de Korte Herentalsestraat en de Italiëlei. Een vrouw stond op 28 januari aan de hotelbalie om uit te checken. Haar bagage stond naast haar, maar zonder dat ze iets merkte werd haar tas meegenomen.

Diezelfde dag zette een man in een ander hotel zijn rugzak aan een tafel in de eethoek. Die rugzak, met daarin een laptop, werd op een onbewaakt moment gestolen. In een derde hotel merkte een dame te laat dat haar gsm en haar portemonnee met inhoud verdwenen waren uit haar tas.

4.000 euro overgemaakt

“De verdachten hielden hun slachtoffers in de gaten en maakten telkens gebruik van een moment van onoplettendheid”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De cel gauwdiefstallen van de Antwerpse politie kreeg twee vrouwen en een man in het vizier. Onderzoek op basis van camerabeelden bracht aan het licht dat de verdachten zich verplaatsten in een wagen met een Franse nummerplaat.

Die auto werd donderdag onderschept in de Rotterdamstraat. “Bij controle werd meer dan 2.800 euro cash geld gevonden in de auto, net als verschillende uittreksels van geldtransfers waaruit blijkt dat de verdachten recent voor bijna 4.000 euro geld overmaakten”, aldus Bruyns.

De drie mogelijke gauwdieven, twee mannen (49 en 44 jaar) en één vrouw (23) uit Chili, zaten in de wagen. Ze werden ter plaatse gearresteerd en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Intussen kan het trio ook gelinkt worden aan een feit van diefstal op de luchthaven van Zaventem. Het onderzoek gaat nog verder”, klinkt het.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio