Dit zijn de hoogtepunten van de modeweek in Parijs

>Na Milan Fashion Week volgde Paris Fashion Week. En die verliep door het coronavirus eveneens in mineur. Ondanks de vele lege stoelen gaven de modehuizen toch het beste van zichzelf met flink wat verrassingen op de koop toe. Een overzicht van de hoogtepunten.

VVA

Latex heeft niet bepaald een klassevolle uitstraling. Zo duikt het vaker op in de seksshops dan in de luxeboetieks op de grote boulevards. Nochtans slaagden Balenciaga, Saint Laurent en Balmain er in om hun outfits uit latex een luxueuze uitstraling te geven, weliswaar met een gewaagd, ondeugend kantje.

© Catwalkpictures

De grootste verrassing waarop het Parijse modevolkje getrakteerd werd, was ongetwijfeld het muzikale debuut van North West, de dochter van rapper Kanye West, die in Parijs zijn nieuwste collectie van Yeezy kwam voorstellen. De opvolging lijkt nu al verzekerd te zijn voor Kanye West en Kim Kardashian.

© ISOPIX

Statementmouwen werden al gespot in Milaan bij Etro, Fendi, Max Mara en Sportmax, in Parijs werd de nadruk op statementschouders gelegd. Hoe breder, hoe beter. Overdrijven mocht niet zomaar, maar moest. Vooral gespot bij de kostuumjasjes van Balenciaga, Alexander McQueen en Givenchy.

© Catwalkpictures

De apocalyps is nabij. Het lijkt een onheilspellende boodschap van religieuze doemdenkers, maar een aantal modehuizen blijkt de toekomst ook nogal donker tegemoet te kijken. Zo refereerde Thom Browne naar de ark van Noah door modellen met een dierenkop op het podium te sturen, terwijl Balenciaga de catwalk liet overstromen en beelden van een dreigende, brandende hemel boven het podium projecteerde.

© Catwalkpictures

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pluizige dierenvriendjes, oftewel modellen die in een pluizig dierenpak over de catwalk paraderen. Daarmee wist Stella McCartney op een ludieke manier diervriendelijke mode aan te kaarten. “Wij zijn het enige luxueuze modehuis ter wereld dat geen dieren doodt voor de catwalk,” benadrukte de ontwerpster. “Dat wilde ik op een leuke manier duidelijk maken.” Stella McCartney gebruikt al jarenlang geen dierlijk leder voor haar collecties, dat vervangen wordt door veganistisch leder.

© REUTERS

Zacht fluweel was naast leder één van de meest opgemerkte materialen op de Parijse catwalk. En de fluwelen maatpakken, blazers of jurken mochten zeker opvallen, want ze werden vormgegeven in al even rijkelijke kleuren. Ann Demeulemeester verwerkte dan weer groen fluweel en zwart leder tot een contrastrijk silhouet.

© Catwalkpictures

De zusjes Bella en Gigi Hadid maken regelmatig samen de catwalk onveilig, maar Virgil Abloh van Off-White haalde er nog een familielid uit de bekende familie bij. Broertje Anwar was het niet, alhoewel hij ook als mannequin aan de slag is, wel mama Yolanda (56). Het voormalige, Nederlandse model wandelde na vijfendertig jaar voor het eerst opnieuw de catwalk op, dit keer samen met haar beide dochters.

© Photo News

MEER OVER Mode & Beauty