Véronique Leysen eerlijk over haar lichaam na bevalling

Twee weken geleden beviel onderneemster Véronique Leysen van haar tweede zoontje Isaï, maar de kersverse mama heeft het niet makkelijk. Op Instagram deelt ze een eerlijke foto van haar buik en een boodschap die bewijst dat die spreekwoordelijke roze wolk ook een schaduwkant heeft. “Ik had niet gedacht dat ik ook bij mezelf pampers zou moeten verversen”, staat er te lezen.

vwh

De 34-jarige mama steekt van wal dat een keizersnede een grotere impact heeft dan ze had verwacht, zo is ze verrast dat ze nog een bolle buik heeft die een zwangerschap van zes maanden insinueert. “Na de operatie had ik het gevoel dat ik werd aangereden door een vrachtwagen - opnieuw en opnieuw. Ik had niet zien aankomen dat ik een blaaskatheter onder mijn bed zou moeten verstoppen, die bovendien ook nog eens lekte. Of dat ik wekenlang steunkousen en wegwerponderbroeken zou dragen - intussen draag ik al de boxershorts van mijn vriend - en mijn éigen luiers zou verschonen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie dagen na de bevalling was Leysen trots op zichzelf. “Ik kon al alleen naar de badkamer lopen. Daarnaast was ik omringd door het beste team dat ik me kan voorstellen. Dit alles was ook een prachtige ervaring omdat ik mijn baby de hele tijd bij me had. Het was spannend om deze andere manier van bevallen te ervaren”, staat er nog te lezen.

Tot slot schrijft ze dat ze haar litteken heeft geaccepteerd. “Als ik het nu zie, zie ik het vermogen van mijn lichaam om te genezen. Ik ben ik supertrots op mijn ‘tattoo’.”

NIET TE MISSEN