De stijging is vooral te danken aan de nieuwe, Belgische maatschappij Air Antwerp.

De stijging is vooral te danken aan de nieuwe, Belgische maatschappij Air Antwerp. © Joris Herregods

22% meer passagiers in Antwerp Airport, maar daling verwacht door coronavirus

De Antwerpse luchthaven heeft afgelopen maand opnieuw een sterke groei opgetekend. Er werden 18.827 passagiers vervoerd, een stijging van wel 22,2% tegenover februari 2019. Maar ook in Deurne werpt het coronavirus zijn schaduw over de activiteiten, net als de vele stormen.

cm

“De stijging is vooral te danken aan de succesvolle zakenvluchten naar Londen City met de nieuwe, Belgische maatschappij Air Antwerp, die uitsluitend opereert vanuit de luchthaven van Antwerpen”, luidt de verklaring. “Daarnaast konden we profiteren van het positieve effect van de krokusvakantie. De Belg houdt vast aan een break in die periode en daarom bleven de vluchten van Tui Fly het erg goed doen.”

“Eén van de uitschieters in dit verhaal is de Oostenrijkse winterbestemming Innsbruck. Voor vele sportievelingen blijft deze topbestemming dan ook erg gegeerd”, zo valt te lezen in het persbericht.

De groei zou nog groter geweest zijn als enkele voorjaarsstormen niet hadden gezorgd voor uitwijkingen en annulaties. “Voor de komende maanden blijven we voorzichtig. Het coronavirus heeft immers een impact op het passagiersvervoer. Zo merkt de sector op dat er een algemene daling is van de vraag naar het aantal tickets binnen Europa”, klinkt het nog.

MEER OVER Luchthaven Antwerpen