Foto ARCHIEF. © pkk

Nederlandse atleet overleden na duatlon in bossen van Berendrecht

De crossduatlon van Berendrecht kende zondag een dramatisch einde. De 55-jarige Nederlandse tri- en duatleet Manfred Boogaard zakte na de finish in elkaar. Reanimatie kon niet helpen. De atleet overleed later in het universitair ziekenhuis Antwerpen.

Erik Vandewalle

De voorlaatste manche van het Hammer Nutrition crossduatlon circuit in Berendrecht moest een hoogdag worden, maar eindigde in een drama. Manfred Boogaard werd na zijn finish onwel. Enkele atleten en de hulpdiensten die ter plaatse waren, begonnen meteen met reanimatie. De medisch urgentiegroep (MUG) bracht de atleet nog naar het UZA, waar de man later overleed.

Manfred Boogaard was een actieve triatleet, die de laatste jaren vooral hield van het offroad werk en in België regelmatig deelnam aan crosstriatlons en -duatlons. Lopersgroep Putte, de organisator van de crossduatlon in Berendrecht, is zwaar aangedaan door het overlijden. Secretaris Rudi Vleminx : “Wat een sportief hoogtepunt had moeten worden kreeg zondag op brutale wijze een duistere kant. Kort na de finish werd Manfred Boogaard onwel. Later op de dag kregen we te horen dat Manfred was overleden. Omwille van de privacywet kon het ziekenhuis ons niets meedelen. Ondertussen hebben we al wel contact kunnen nemen met de familie. Onze gedachten gaan dan ook in de eerste plaats uit naar familie en vrienden. Niet alleen de organisatoren, maar ook de duatleten waren erg aangeslagen door het drama. Zo’n drama kan bij elke sportwedstrijd gebeuren, maar het kan net zo goed voorvallen wanneer iemand aan het winkelen is.”

Of de wedstrijd in de bossen van Berendrecht nog een volgende editie kent, is heel erg onzeker. Dat heeft niets te maken met het drama van zondag, maar wel met de verkoop van camping de Watertoren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio