Lierse K. klopt Thes Sport: bekijk hier de hoogtepunten

Print

Lierse K. leeft nog. Twee weken na hun kostbare punt in Luik pakten de Pallieters zaterdagavond op het Lisp een broodnodige thuiszege tegen Thes Sport. Een doelpunt van Jonas Vinck op slag van rust bleek voldoende voor een gouden driepunter.

Net geen twee weken nadat het een punt van de hoop tankte in Luik stond zaterdagavond op het Lisp tegen Thes Sport vooral een zege voorop voor de Pallieters. De sportieve staf hield Yoni Buyens en Thomas Wils nog altijd buiten de selectie, terwijl Simon Vermeiren wél opnieuw in de gratie was gevallen. De topschutter van Lierse begon echter op de bank. Daar waren ook Augusto Da Silva en Jordi Maus terug te vinden, die in de basiself afgelost werden door Toon Janssen en Hannes Smolders. Youssef Boulaouali verscheen dan weer aan de aftrap voor de geschorste Alessio Allegria.

Winnen was dus de boodschap en na amper twintig minuten had er ook al een kant en klare zege op het bord kunnen staan. Ook al bleef het in realiteit nog 0-0. Vooral Emile Samyn trof het niet in zijn rol van afwerker. Vroeg in de partij smokkelde Van der Veken de pocketspits doorheen de buitenspelval, maar besloot die te zwak op Schevenels. De bezoekende goalie had nadien alweer het laatste woord oog in oog met Samyn en kreeg wat later bijstand van Vanaken op de doellijn bij alweer een poging van de Lierse spits. Tussendoor hadden ook Vinck en Delorge zonder ultiem succes voor dreiging gezorgd. En was het wat later toch alweer die dekselse Schevenels die wie anders dan Samyn van de openingsgoal hield na een aflegger van Vinck. Lierse verdiende zijn doelpunt en kreeg dat toch nog met de rust in zicht, toen Vinck een afvallende bal van aan de rand van de zestienmeter netjes in de korte hoek lepelde.

Lierse K. klopt Thes Sport: bekijk hier de hoogtepunten
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Die bonus vasthouden na de pauze werd zo de hoofdopdracht voor Lierse, dat op een snediger Thes Sport stuitte. Dat hamsterde iets voorbij het uur zowaar een eerste kans, maar Rausin wist met een beenveeg raad met de poging van de pas ingevallen Martin Suarez. Voordien was er nog dreiging van de thuisploeg geweest, nadat Allach een steekbal via de hand van Schevenels tegen de balk zag geduwd worden. Gaandeweg doofden de kansen uit en moest de partij het voornamelijk van veel strijd hebben. En bleef het voor Lierse met slechts dat ene bonusdoelpunt op zak bang richting einde kijken. Al haalden de Lierenaars uiteindelijk zonder al te veel kleerscheuren hun vijfde thuisoverwinning van het seizoen binnen. Die doet Lierse opnieuw flirten met een veilige plaats.

LIERSE K.: Rausin, Delorge, Santermans, Smolders, Vinck, Nelissen, Van der Veken (73’ Sols), Janssen, Allach (76’ Kindermans), Boulaouali (63’ Vermeiren), Samyn

THES SPORT: Schevenels, Bammens, Vanaken, Spruyt, Hufmans, Batista, Kerckhofs, El Ansri (71’ Vermijl), Deferm, Stefani, Jeunen (60’ Martin Suarez)

DOELPUNT: 39’ Vinck 1-0

Meer sportnieuws