Postuum eerbetoon aan Kalmthoutse kunstenaar Piet Jacobs

De tentoonstelling kwam er op initiatief van de vrienden van Piet. Foto: RR

Postuum eerbetoon aan Kalmthoutse kunstenaar Piet Jacobs

Print
Kalmthout -

Piet Jacobs, broer van burgemeester Lukas Jacobs (CD&V), overleed in de zomer van vorig jaar. Enkele vrienden organiseren dit weekend postuum een overzichtstentoonstelling van zijn installaties en beeldhouwwerken.

In de New Jorg Gallery in Nieuwmoer loopt dit weekend een opvallende overzichtstentoonstelling. Voor het eerst komt er een grote tentoonstelling met werken van de Kalmthoutse kunstenaar Piet Jacobs, die vorige zomer overleed. Dat de overzichtstentoonstelling nu loopt is geen toeval. “Het is eerder een symbolische datum, want Piet was jarig op 29 februari. Hij was een schrikkelkind en gedroeg zich dan ook naargelang”, vertelt Jorg Van Daele van de kunstgalerij.

Postuum eerbetoon aan Kalmthoutse kunstenaar Piet Jacobs
Kunstenaar Piet was de broer van burgemeester Lukas Jacobs. Foto: Erik Vandewalle

Het idee voor deze tentoonstelling komt van de vriendengroep van Piet, de spaghetti-eters. Hans De Ridder is een van hen. “Jaren geleden gingen we om de twee weken zwemmen met een groep vrienden. Het werd de gewoonte dat we na het zwemmen samen spaghetti gingen eten. In de loop der jaren is het zwemmen weggevallen, maar het samen eten is gebleven. Toen Piet vorig jaar overleed, kon niet iedereen afscheid nemen van hem. Omdat Piet er ook van droomde om zijn kunstwerken aan een groter publiek te laten zien, besloten we zijn beeldhouwwerken en installaties te tonen.”

De tentoonstelling is eenmalig te bezichtigen op zaterdag 29 februari van 16 tot 20u en op zondag 1 maart van 14 tot 17u in New Jorg Gallery, Spreeuwstraat 6 in Nieuwmoer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio