© Photo News

Wielerronde gestaakt wegens coronavirus, ook Van der Sande en Campenaerts aanwezig

De tweede editie van de UAE Tour (WorldTour) is na vijf van zeven etappes gestaakt vanwege het opduiken van het coronavirus in de karavaan. Die beslissing namen de organisatoren donderdagavond nadat twee Italiaanse stafleden van één van de teams positief testten op het nieuwe virus. Alle renners en stafleden en de leden van de organisatie worden in het holst van de nacht nog getest.

“We wachten in het hotel tot we getest worden”, verklaarde viervoudig Tourwinnaar Chris Froome op Twitter. “Het is jammer dat de UAE Tour niet door kan gaan, maar de publieke gezondheid moet op de eerste plaats komen. Ik hoop dat de getroffen personen snel herstellen en dat er niet nog meer gevallen opduiken.”

“We namen deze beslissing om de deelnemers te beschermen. Veiligheid is onze eerste prioriteit”, verklaarden de organisatoren. Het ministerie van Gezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten meldde dat alle nodige maatregelen, quarantaine incluis, getroffen zullen worden om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Met Pieter Serry en Stijn Steels (Deceuninck - Quick-Step), Steff Cras, Jasper De Buyst, Rémy Mertz en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Laurens De Plus (Jumbo-Visma) en Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling) begonnen acht Belgische renners aan de tweede editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Plus ging al in de tweede etappe niet meer van start omdat hij zich niet fit voelde, Cras verdween na een val in de vierde rit uit de wedstrijd.

Met nog twee vlakke etappes voor de boeg had de Brit Adam Yates (Mitchelton-SCOTT) de leiding in handen. De Sloveen Tadej Pogacar is op 1:01 tweede, de Kazach Alexey Lutsenko op 1:33 derde.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS