Extra toezicht in fietsstraat, politie controleert op wildparkeren aan sporthal

Aan de sporthal Balsakker in Lille heeft de gemeente borden geplaatst om automobilisten aan te sporen te parkeren binnen de vakken. Foto: Bart Van den Langenbergh

Extra toezicht in fietsstraat, politie controleert op wildparkeren aan sporthal

Print
Lille -

Automobilisten die aan de sporthal Balsakker in Lille niet binnen de parkeervakken parkeren, riskeren een boete. Het lokaal bestuur wil het wildparkeren in de buurt van de fietsstraat aan de sporthal tegengaan.

Enkele borden aan de sporthal Balsakker en aan de voetbalterreinen van KFC Lille sporen sinds enkele dagen automobilisten aan om binnen de parkeervakken te parkeren. Het gemeentebestuur van Lille wil samen met de politie nauwer toezien op het parkeren in de drukke omgeving van de sporthal. Vanaf 1 maart vinden er controles plaats en worden er mogelijk boetes uitgeschreven.

“We hebben aan de politie gevraagd om in de fietsstraten extra aandacht te schenken aan het toepassen van regels. Na een evaluatie bleek dat er na een half jaar nog veel inbreuken waren”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit in Lille. “Balsakker aan de sporthal is ook een fietsstraat. We merken dat daar vaak op plaatsen gevaarlijk wordt geparkeerd terwijl er duidelijk een parkeerverbod geldt en er tachtig meter verder plaatsen vrij zijn. Op piekmomenten is er een parkeerdruk, maar op andere momenten is er meer dan voldoende ruimte.”

De gemeente kreeg ook opmerkingen van bezorgde ouders van fietsende kinderen. “Op de borden die er nu staan, delen we ook de overtredingen mee”, vertelt de schepen. “We kiezen ervoor eerst te communiceren en de mensen de kans te geven om zich aan te passen. Als er overtredingen zijn, zal de politie daar gepast op reageren.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio