Nell en Tess profiteren van de eerste sneeuw in Olmen (Balen). Het is niet veel, maar toch genoeg om er een sneeuwman mee te maken. © RR

In Vosselaar lukt het makkelijk om een grote sneeuwman te maken, twee zelfs bij Lien en Teun. © Sofie Lenaerts

Het Netepark bedekt onder een dun laagje sneeuw in Herentals. © Marc Peeters

De 4-jarige Julie toont in Turnhout waar sneeuw echt voor dient: om sneeuwpoppen te maken! © BERT DE DEKEN

In Rijkevorsel lagen de terrasstoelen bedekt onder een sneeuwlaag van enkele centimeters. © BVDE

1 / 5

Eerste sneeuwpoppen van het jaar duiken op, maar lang niet overal

De eerste sneeuwvlokken van het jaar vonden gisteren eindelijk hun weg naar de Kempen. Hoewel er op sommige plaatsen sneeuwmannen gemaakt werden, viel er op andere plaatsen alleen maar smeltende sneeuw. Op de E313 stond er al vroeg op de avond file.

brip

In en rond Antwerpen stad zorgde de smeltende sneeuwval voor vieze en natte wegen, maar in grote delen van de rand en de Kempen bleef de sneeuw wel liggen en dat net in tijdens de krokusvakantie.

Onder meer in Turnhout, Vosselaar, Rijkevorsel en Hernetals ontstonden er in de late namiddag wit sneeuwtapijten. Verscheidene lezers stuurden trots hun sneeuwfoto’s door naar de redactie van Gazet van Antwerpen. Sommige met zelfs volledig afgewerkte sneeuwmannen.

Ook in Olmen (Balen) bouwden zusjes Nell en Tess een sneeuwman. In Hoogstraten, amper tien kilometer van Rijkevorsel, bleef de sneeuw dan weer niet liggen. En ook in Geel was het nog te vroeg om al aan sneeuwmannen te beginnen.

Terwijl de kinderen zich geweldig amuseerden, zorgde de sneeuwval op de weg wel voor minder fraaie taferelen. Op de E313-snelweg werd zelfs tijdelijk de maximumsnelheid verlaagd tot 70 kilometer per uur. Dat zorgde uiteraard voor files, maar grote ongevallen bleven zo wel uit.

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio