Opnieuw inbraken in bestelwagens, waarde van buit loopt hoog op

Foto: BELGAIMAGE

Opnieuw inbraken in bestelwagens, waarde van buit loopt hoog op

Print
Turnhout -

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag werd op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel en in de Smalvoortstraat in Turnhout ingebroken in bestelwagens. Telkens gingen de daders ervandoor met werkmateriaal. De waarde van de buit loopt in de duizenden euro’s

De bestelwagen die in Rijkevorsel werd doorzocht, is eigendom van de firma MIP, een onderneming gespecialiseerd in silobouw. “Ik heb helemaal niets gehoord”, vertelt de medewerker die het voertuig ’s avonds mee naar huis mag nemen. “Toen ik donderdagmorgen vertrok, kreeg ik een melding op het dashboard dat één van de deuren niet goed dicht was. Dat was al vreemd. Er leek niets mee aan de hand en ik heb deur dichtgedaan. Maar ook de schuifdeur bleek geopend. Dan was het snel duidelijk dat er iemand in de laadruimte was geweest.”

De dief ging ervandoor met een reeks werktuigen. “De kostprijs van de toestellen loopt snel op. Donderdag hadden we niet veel elektrische gereedschap nodig, maar de volgende dagen weer wel.”

Over de omvang van een gelijkaardige inbraak in de Smalvoortstraat in Turnhout zijn geen verdere details bekend. Inbraken in bestelwagens van aannemers of technici zijn al jaren een probleem dat met de regelmaat van de klok en in verschillende regio’s de kop opsteekt.

Eerder deze week waren dieven nog aan de slag in de regio Heist-op-den-Berg. Volgens de speurders gaat het mogelijk om rondtrekkende daderbendes die ook over een netwerk beschikken om de toestellen nadien weer in het buitenland op de zwarte markt te brengen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio