© Photo News

Anderlecht riskeert 2.500 euro boete voor bommetje in Mechelen

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal een boete van 2.500 euro eisen tegen RSC Anderlecht, omdat een supporter van paars-wit een voetzoeker op het veld van KV Mechelen gooide. De Brusselaars moeten volgende dinsdag (3 maart, 14.00 uur) voor de Geschillencommissie verschijnen om zich te verantwoorden.

RSCA ging op de 26e speeldag met 2-0 onderuit in het AFAS-stadion van Malinwa. Aster Vranckx legde in de 72e minuut in twee tijden de eindstand vast. De bezoekers konden zijn doelpunt - dat een serieuze knauw gaf aan de Brusselse hoop om play-off 1 nog te bereiken - maar weinig appreciëren. Vanuit het bezoekersvak werd een bommetje op het veld gegooid.

Het is de tweede keer op korte tijd dat RSCA vervolgd wordt voor het werpen van voetzoekers. Het gebeurde in januari ook in de thuismatch tegen Club Brugge (1-2). Toen belandde een bommetje vlak naast doelman Simon Mignolet. Anderlecht bekocht het incident met een boete van 5.000 euro en een gedeeltelijke sluiting van zijn tribunes in de volgende thuismatch tegen Zulte Waregem (7 maart).

Anderlecht liet al weten beide supporters opgespoord te hebben en zal strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen tegen hen ondernemen.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws