Achtienkoppig jazzorkest Q-Some Big Band brengt debuutplaat uit

De achtienkoppige Q-Some Big Band. Foto: Rr

Achtienkoppig jazzorkest Q-Some Big Band brengt debuutplaat uit

Print
Mechelen -

Het achttienkoppige jazzorkest Q-Some Big Band is in het najaar van 2019 de studio ingedoken en presenteert op zaterdag 14 maart het debuutalbum Dreamin in het Cultuurcentrum van Mechelen.

De band is sinds dit jaar de officiële kunstenpartner van de stad Mechelen en wil met deze plaat een eerste stevige stap zetten als hedendaags ensemble. “Een eerste album is wel echt een outing”, zegt artistiek leider Manten Van Gils. “In dit geval van onze artistieke lijn, van ons compositorische talent, van onze ambitie. Het resultaat is een nieuw geluid in het Belgische jazzlandschap, met de signatuur van vier jonge componisten: de Q-Some Composer Hub. Zij hebben elk een erg verscheiden achtergrond: jazz uiteraard, maar ook brassband, klassieke muziek, film- en gamingmuziek, song writing, noem maar op.”

Het orkest is in 2015 opgericht met de bedoeling een stem te geven aan een nieuwe generatie jazzmuzikanten. “Q-Some Big Band wil een huis zijn waar ruimte is voor ontwikkeling, waar met een open geest naar compositorische inventiviteit wordt geluisterd en waar jonge mensen samenwerken en voor elkaar kansen creëren”, weet Van Gils.

Op 14 maart vindt in het Cultuurcentrum Mechelen de eerste speeddata plaats van de relaeseconcerten van deze Mechelse Big Band. Nadien volgen nog Damast in Kortrijk op 20 maart en op 21 maart in The Preacher in Geraardsbergen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio