Lokeren speelt ondanks dreigend faillissement toch tegen Beerschot: “Niks gehoord van voorzitter”

Print

Lokeren zal ondanks de dreiging van een faillissement morgenavond toch spelen tegen Beerschot. De spelers hielden gisteren een korte training en zullen “met volle overtuiging aantreden”. Nadien zal er evenwel niet meer getraind worden tot er duidelijkheid is over de toekomst van de club. “Wij hebben niks gehoord van de voorzitter. Dit wordt misschien wel de laatste match van Lokeren.”

Om 12.30 uur werden de spelers op de club verwacht. Eén voor één druppelden ze binnen, maar veel wilden ze niet kwijt. Het ging van ‘Geen idee of we zullen spelen’ over ‘Ik weet het niet’ tot ‘We zullen wel zien’. Doelman Davino Verhulst verwoordde het als volgt: “Wij zijn ook wachtende partij.”

Iets na 13 uur kwam er witte rook: de spelers zouden gaan trainen en morgenavond zal er worden gespeeld tegen Beerschot. Dat betekent niet dat er meer duidelijkheid is over de toekomst van de club. Integendeel. In een gezamenlijke verklaring van spelers en technische staf klonk het als volgt: “We willen dit doen voor de club, de supporters en de volledige jeugdwerking. Mogelijk ook, maar dat hoopt niemand, omdat het de laatste wedstrijd van Sporting Lokeren zou kunnen zijn.”

Na een korte training in helse weersomstandigheden trokken de spelers rond 14.30 uur weer naar huis. De beteuterde blikken beloofden weinig goeds voor de toekomst van Lokeren. “Het zou erg jammer zijn om deze club ten onder te zien gaan”, zei Verhulst. Verdediger Jimmy De Jonghe trad zijn ploegmaat bij: “We willen spelen, voor de club, de fans en voor onszelf. Maar wat er daarna zal gebeuren, is helemaal niet duidelijk.” Bij sommigen klonk het veelzeggend: “Wij hebben nog niks van voorzitter Louis de Vries gehoord.”

De spelers benadrukten dat ze na de wedstrijd van morgen niet meer zullen trainen en zich dus niet zullen voorbereiden op de play-downs, waarin over mogelijke degradatie wordt beslist. “We wachten tot er duidelijkheid is over de noodzakelijke financiële injectie in de club, waardoor spelers, technische staf en personeel kunnen betaald worden.”

Veelzeggend beeld: kapitein en clubicoon Killian Overmeire die, diep verscholen in een dikke jas, zichtbaar aangeslagen de clubparking verliet. Hij wilde weinig kwijt over de huidige situatie, maar plaatste wel een emotionele oproep op Facebook. “De spelersgroep wil ondanks de onzekere situatie nog één keer alles geven. Graag roep ik iedereen die Lokeren een warm hart toedraagt op om morgen aanwezig te zijn. Dit mag je echt niet missen, lieve mensen.”

Meer voetbalnieuws