Herbie Hancock, Richard Thompson en DJ Shadow op affiche OLT Rivierenhof

Herbie Hancock Foto: AFP

Herbie Hancock, Richard Thompson en DJ Shadow op affiche OLT Rivierenhof

Print
Deurne -

De affiche van het nieuwe zomerseizoen in het openluchttheater Rivierenhof begint aardig vorm te krijgen. Het OLT voegde donderdag nog drie nieuwe namen toe en niet van de minste: DJ Shadow, gitaarvirtuoos Richard Thompson en jazzlegende Herbie Hancock.

Het zomerseizoen in het sfeerrijke muziekarena OLT, pal in het Rivierenhof in Deurne, vangt vroeger aan dan andere jaren. DJ Shadow mag op zondag 14 juni de spits afbijten. Samplingkoning en turntablist Josh Davis wordt gezien als één van de meest invloedrijke en innovatieve artiesten van de laatste 25 jaar. Wereldwijd staat hij bekend als de grondlegger van experimentele instrumentale hiphop. Zijn debuutalbum ‘Endtroducing’ sloeg in 1996 wereldwijd in als een bom en werd door Time Magazine gezien als één van de 100 beste albums sinds 1954. DJ Shadow stond in 2010 al eens eerder op de affiche van het OLT.

Herbie Hancock, Richard Thompson en DJ Shadow op affiche OLT Rivierenhof
DJ Shadow. Foto: IMAGEGLOBE

Een week later, op zondag 21 juni, is het de beurt aan Richard Thompson om te tonen dat hij op zijn zeventigste nog niets heeft ingeboet aan zijn gitaarkunsten. Hij zal er solo het podium vullen in een intieme setting. Zijn track record beslaat 50 jaar, vanaf einde jaren ’60 met het befaamde Fairport Convention waarmee hij aan de wieg van de folkrock stond tot zijn laatste plaat ’13 Rivers’. Mijlpalen in zijn carrière: de platen met zijn eerste vrouw Linda Thompson, zijn talrijke veelbesproken concerten en nummers als ‘I feel so Good’, ‘I Misunderstood’ en ‘1952 Vincent Black Lightning’ uit succesplaat ‘Rumor and Sigh’. In 2013 was Thompson al eens te zien in het OLT.

Herbie Hancock, Richard Thompson en DJ Shadow op affiche OLT Rivierenhof
Richard Thompson in 2014 op Dranouter Foto: Koen Bauters

Op woensdag 5 augustus strijkt in Deurne een ware jazzlegende neer met de Herbie Hancock. Nummers als ‘Cantaloupe Island’, ‘Watermelon Man’ en ‘Chameleon’ zijn onderdeel van ons collectief geheugen. Gedurende zes decennia staat hij vooraan als een visionaire artiest die genres overstijgt en generaties muzikanten inspireert. De voorbije zes decennia werkte hij samen met andere legendes van de jazz als Miles Davis, Wayne Shorter en Wynton Marsalis.

De ticketverkoop voor de drie concerten start op vrijdag 28 februari om 12u30 via greenhousetalent.be.

Nu in het nieuws