Compromis over verkaveling Hofakker: 60 woningen in plaats van 150

Foto: Corneel Vermeiren

Compromis over verkaveling Hofakker: 60 woningen in plaats van 150

Print
Wuustwezel -

Na een juridische strijd is er toch een compromis uit de bus gekomen voor de realisatie van de laatste fase van verkaveling Hofakker. Er worden slechts een zestigtal woningen gebouwd.

In plaats van 150 woningen komen er in het laatste, nog te realiseren, deel van de wijk Hofakker ongeveer zestig woningen. “Dit is een compromis tussen de gemeente en eigenaar Matexi NV,” zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “De buurt is ook geïnformeerd. In eerste instantie waren er veel meer kavels gepland, maar omdat de ontsluiting van dit deel van de wijk enkele bewoners niet zinde, trokken die naar de rechter en kregen er gelijk. Er wordt nu minder gebouwd en de eigenaars van de nieuwe kavels zullen de wijk langs de bestaande straten kunnen verlaten. Deze straten worden verder getrokken, maar blijven doodlopende wegen.”

Doordat de realisatie een tijd lang aansleepte, moeten projectontwikkelaars ook rekening houden met de nieuwe visie van het behoud van open ruimten. Het gedeelte tegen de beschermde Hofdreef blijft behouden als groene ruimte van 4,3 hectare, en daarvan wordt de gemeente eigenaar. De bewoners van de Gildenlaan, waar alle verkeer uit de wijk langskomt, vragen om toch nog een tweede uitweg langs de Akkerstraat te overwegen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio