Boete tot 1500 euro voor wie conformiteitsattest niet aanvraagt

Schepen Abdel El-Hajoutti. Foto: Joris Herregods

Boete tot 1500 euro voor wie conformiteitsattest niet aanvraagt

Print
Boom -

Wie de huurvoorwaarden niet correct afficheert, riskeert een GAS-boete. Omdat er te weinig conformiteitsattesten worden afgeleverd, geldt ook daarvoor voortaan een boete van minstens 500 euro.

Eigenaar-verhuurders die geen geldig conformiteitsattest bezitten na een schrijven van de gemeente, krijgen een boete van 500 euro als er niet binnen de zes maanden is gereageerd. “Die boete kan oplopen tot 1500 euro voor eigenaars die geen conformiteitsattest aanvragen. Samen met de buurgemeenten wil het lokaal bestuur Boom de eigenaar-verhuurder van een huurwoning aanzetten om zijn huurwoning in regel te brengen met de Vlaamse normen”, legt schepen van Wonen en huisvesting Abdel El-Hajoutti (CD&V) uit.

Met het verplicht conformiteitsattest wil het lokaal bestuur eigenaar-verhuurders aanzetten om hun huurwoning in orde te brengen met de minimale veiligheid- en gezondheidsnormen van de Vlaamse Wooncode. Alle huurwoningen die ouder zijn dan veertig jaar (bouwjaar) en waarvoor een nieuw huurcontract is afgesloten sinds 2015, moeten voldoen aan de verplichting van het conformiteitsattest. Wie hieraan voldoet, moet zo’n conformiteitsattest aanvragen bij het gemeentelijk woonloket. “Want conform is de norm!”, luidt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio