Eerst sneeuw, nadien veel wateroverlast

Onder meer aan de Schoondonkweg in Willebroek traden de grachten buiten hun oevers Foto: Theo Derkinderen

Eerst sneeuw, nadien veel wateroverlast

Print
Bornem / Putte / Mechelen / Duffel / Lier -

De hevige sneeuwval van woensdagochtend en het daaropvolgende smeltwater en gewone regen hebben op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. Bij hulpverleningszone Rivierenland liepen een twintigtal meldingen van wateroverlast binnen.

Op verschillende plaatsen stonden de grachten zeer hoog door het vele water. Dat was onder meer het geval in de Spuistraat in Bornem en Booischotbaan in Beerzel (Putte). Her en der traden de grachten ook buiten hun oevers. Dat was het geval aan de Schoondonkweg in Willebroek. De brandweer pompte het water uit de grachten over.

Op de Oude Baan in Mechelen, ter hoogte van het kruispunt met de Schaliënhoevedreef, en op het Battelcomplex stond de rijbaan deels onder water. In Duffel kreeg de brandweer een melding van wateroverlast in een serre in de Maltahoevelei en in de Molenstraat liep er water binnen via het dak. In de Zijpstraat was er eveneens wateroverlast.

In de Hoogstraat in Mechelen moest de brandweer uitrukken voor een ondergelopen kelder. Op de Berlaarsesteenweg in Lier zorgde een grote plas water op de rijbaan voor overlast.

Ook dinsdagavond moest de brandweer enkele malen tussenkomen voor wateroverlast. Zo liep er water binnen in een woning op de Leuvensesteenweg in Mechelen en stond er veel water op de rijbaan in de Lemmensstraat.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio