"F1-bolides zullen in 2021 veel trager zijn"

Sebastian Vettel in de Ferrari F1-bolide van 2020 Foto: Ferrari

"F1-bolides zullen in 2021 veel trager zijn"

Print
Ferrari-rijder Sebastian Vettel laat weten dat de F1-bolides van 2020 normaalgesproken sneller zullen zijn dan die van vorig jaar maar de exemplaren van volgend jaar zullen volgens hem een stuk trager zijn.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er geen grote wijzigingen op het vlak van reglementen en dat betekent doorgaans dat de bolides almaar sneller worden. Vorig jaar domineerde Vettel de wintertesten in Barcelona maar die tijd werd dit jaar al tijdens de eerste week verpulverd door Valtteri Bottas in zijn Mercedes W11.

Bottas was maar liefst acht tienden van een seconde sneller dan de rest en Vettel bevestigt ook dat de F1-bolides een stuk sneller zullen zijn.

"Op papier zouden ze de snelste wagens moeten zijn," zei Vettel, tegenover 'GPToday.net.'
 
"Het hangt af van de omstandigheden en zo maar we zouden sneller moeten zijn dan vorig jaar, maar we moeten toch afwachten."
 
"Ik weet niet of de bandenkeuzes overal hetzelfde zijn of dat ze conservatiever zijn. Het zal moeilijk zijn maar als ze bandenkeuzes agressiever zijn dan zijn ze over één ronde zeker sneller."

Hoewel hij beseft dat de grote reglementswijzigingen voor volgend jaar zullen betekenen dat de F1-bolides in 2021 trager zullen worden vindt hij dat niet erg als het racen er interessanter door wordt. 

"Voor volgend jaar, als we kijken naar de wagen van dit jaar en uit de simulaties, heb ik gehoord dat ze een stuk langzamer zullen zijn."
 
"Het is nooit leuker om langzamer te gaan, maar als het racen verbetert en het is leuker dan is het een goede deal. Als het racen niet beter wordt dan is het natuurlijk niet leuker om langzamer te gaan."
 
"Het is duidelijk dat de wagens nu snel zijn, maar ik denk dat ze veel te zwaar zijn. Maar we hebben veel downforce, dus we zijn snel."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws