Archiefbeeld. © EPA-EFE

Eerste dodelijk slachtoffer in Frankrijk, ook eerste besmetting in Griekenland

Het aantal besmettingen op dagbasis is voor het eerst groter buiten China dan in het land waar de nieuwe coronabesmetting ontstaan is. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag vastgesteld. Met 411 nieuwe gevallen in China en 427 elders in de wereld op dinsdag, is het aantal gevallen buiten China voor het eerst hoger dan binnen China, zei topman Tedros Adhanom Ghebreyesus op een bijeenkomst van de WHO in Genève.

Frankrijk

Het coronavirus heeft een eerste Frans dodelijk slachtoffer geëist. Dat melden de Franse autoriteiten. De 60-jarige man overleed in de nacht van dinsdag op woensdag in Parijs. Ook in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is voor het eerst een besmetting vastgesteld met het nieuwe coronavirus.

De autoriteiten maakten woensdag drie nieuwe besmettingen in Frankrijk bekend, waaronder het dodelijke slachtoffer van 60 jaar. Eerder was in Frankrijk al een patiënt overleden die besmet was met het coronavirus, maar toen ging het om een Chinese toerist van 80 jaar.

Duitsland

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een tweede bevestigd geval van het coronavirus. In het universitair ziekenhuis van Düsseldorf worden momenteel twee patiënten behandeld die besmet zijn, zo heeft het ziekenhuis woensdag laten weten.

“Voor de tweede persoon, uit de dichte persoonlijke kring van de patiënt, is er nu ook een positief testresultaat”, luidde het in een communiqué.

Dinsdag raakte de eerste besmetting met het nieuwe coronavirus bekend in Noordrijn-Westfalen. De veertiger is afkomstig uit de gemeente Gangelt, net over de grens bij het Nederlandse Sittard. Zijn toestand is kritiek. Of het tweede geval de echtgenote is van de veertiger, is niet duidelijk.

Italië

Het aantal besmette personen en doden in Italië door het coronavirus stijgt ondertussen ook. Intussen gaat het om 374 besmettingen. Daarvan zijn 12 mensen gestorven, aldus de civiele bescherming woensdag in Rome. Dinsdag stond de teller nog op ongeveer 320 besmettingen en 11 doden.

Griekenland

In Griekenland is een eerste besmetting vastgesteld. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten laten weten. Het gaat om een 38-jarige vrouw, die de voorbije dagen op bezoek was geweest in Noord-Italië en intussen in afzondering is geplaatst in een ziekenhuis in Thessaloniki.

Er wordt nu gezocht naar personen die in contact zijn gekomen met de besmette vrouw.