Sluiten van laadklep loopt gruwelijk mis:  man (27) sterft ter plaatse

De Grote Steenweg bleef urenlang afgesloten voor verkeer. Foto: ROB tv

Sluiten van laadklep loopt gruwelijk mis: man (27) sterft ter plaatse

Print

Bij het elektrobedrijf Welec in Westerlo is de verslagenheid groot. Maandagnamiddag liet een van hun werknemers, een Kempenaar van 27, er het leven bij een tragisch arbeidsongeval in het Vlaams-Brabantse Drieslinter (Linter).

Het ongeval vond plaats op straat op de Grote Steenweg. De arbeiders van Welec hadden er net hun dagtaak opzitten en bevonden zich vlak bij hun vrachtwagen. Een van de arbeiders bediende op dat moment de metalen laadklep aan de achterkant van de vrachtwagen om deze te sluiten. Wellicht wilde het 27-jarige slachtoffer op het allerlaatste moment iets nog in de laadruimte leggen. Dat liep evenwel gruwelijk fout. De man raakte met zijn hoofd geklemd tussen de laadklep en de laadruimte en overleed kort daarna.

Het parket van Leuven stuurde een deskundige ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat er niets mis was met het sluitsysteem en dat het gaat om een spijtig ongeval. De directie van Welec was gisteren nog te aangeslagen om te reageren. Het slachtoffer, een man van Roemeense afkomst, zou al tien jaar in dienst zijn bij het bedrijf. Over de afscheidsplechtigheid zijn nog geen details bekend.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio