Ondanks geldnood bij Sporting Lokeren: “Thuiswedstrijd tegen Beerschot gaat vrijdag gewoon door”

Sporting Lokeren en Beerschot werken hun onderlinge wedstrijd op de slotspeeldag van de reguliere competitie in 1B af zoals gepland. De geldnood bij de Oost-Vlamingen zaait al weken twijfel over het voortbestaan van de club, maar als we Lokerenvoorzitter Louis de Vries mogen geloven, wordt er vrijdag gewoon gevoetbald op Daknam. Dat bevestigde hij bij de regionale zender TV Oost.

tsfn

Voorlopig gooide Lokeren de handdoek nog niet in de ring en zal het de slotspeeldag halen. De wedstrijd tegen Beerschot zou dus gewoon doorgaan. Daar werd even voor gevreesd omdat Lokeren-Beerschot wordt bestempeld als risicomatch en beveiligd moet worden door voldoende stewards.

Hoewel de middelen voor stewards schaars zijn bij Sporting Lokeren, is er toch een oplossing gevonden. De stad Lokeren kan de veiligheid garanderen en de politie laat de wedstrijd gewoon doorgaan. Burgemeester van Lokeren Filip Anthuenis (Open VLD) bevestigt dat. “De Lokerse politie krijgt de steun van de Federale Politie. De club Lokeren beloofde ook de verplichtingen van hun kant na te komen.”

Dat Lokeren in een benarde financiële situatie zit, is niets nieuws. De Waaslanders zoeken al weken naar een geldschieter in de hoop het faillissement af te wenden. Tot overmaat van ramp staat de club laatst in de stand en is het al zeker van playdowns, de eindronde voor degradatie. De onzekerheid neemt steeds meer toe en voor de Lokerse supporters is het elke week bang afwachten of er nog wel gevoetbald wordt op Daknam.

MEER OVER Lokeren-Temse

Meer voetbalnieuws