Werk modeontwerper Nicky Vankets te bewonderen op Barbietentoonstelling

Deze trouwkleren maakte Nicky Vankets voor acteur Henry Seroeyen en zijn vrouw. Foto: Speelgoedmuseum

Werk modeontwerper Nicky Vankets te bewonderen op Barbietentoonstelling

Print
Mechelen -

Werk van modeontwerper Nicky Vankets is momenteel te bewonderen in het Speelgoedmuseum in Mechelen. De bekende Limburgse ontwerper gaf voor de Barbietentoonstelling trouwkleren in bruikleen.

Nog tot en met zondag 19 april loopt in het museum de tentoonstelling ‘Barbie 60 jaar modemuze’. Nicky Vankets speelde als kind het liefst met Barbie en hij heeft ook enkele exclusieve poppen in zijn bezit. In zijn jeugdjaren maakte hij al nieuwe kleding voor zijn favoriete diva. Het Speelgoedmuseum stelt een outfit tentoon die Vankets ontwierp voor het huwelijk van acteur Henry Seroeyen en zijn echtgenote Nancy in 2014.

De ensembles worden geflankeerd door een mini-versie in Barbieformaat. De ontwerper maakte deze als geschenk voor het bevriende koppel. “Kleding maken voor Barbiepoppen lijkt simpel, maar dat is het zeker niet volgens Nicky Vankets. De kanten appliqués die hij voor de bruidsjurk gebruikte, waren te groot voor de Barbieversie en werden dan ook een beetje aangepast voor het jurkje van de Barbiepop”, klinkt het.

Werk modeontwerper Nicky Vankets te bewonderen op Barbietentoonstelling
De Barbieversie van de trouwkleren. Foto: Speelgoedmuseum

www.speelgoedmuseum.be/Tentoonstellingen/barbie-60-jaar-modemuze.html

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio