© Catwalkpictures

In de mode: het shacket, de mix tussen vest en shirt

Al een hemd of toch nog een jasje? Deze twijfel kan toeslaan in het tussenseizoen. De modewereld heeft er met het zogenoemde shacket iets op gevonden. Het kledingstuk, dat het midden houdt tussen een hemd en jasje, is momenteel razend populair.

De term shacket is een samentrekking van de Engelse woorden ‘shirt’ en ‘jacket’ - een melange van een hemd en een jasje, dus. De bedoeling van het ontwerp is dat het je warm houdt zoals een jas, maar uiterlijk meer op een oversized hemd of bloes lijkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met het stuk kun je alle kanten uit. Denk aan een geruit, flanellen exemplaar als je jouw look een vleugje grunge wil meegeven. Of een creatie in (nep)leder om een vestimentaire ode te brengen aan de mode uit de Matrix-films. Als het weer beter wordt, kun je kiezen voor dezelfde snit in een lichter materiaal zoals een shacket in jeans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Combineren kan naar hartenlust: met een skinny broek, bandshirt, topje of rolkraagtrui voor een flinke dosis rock-’n-roll, op een wijde broek voor een meer baggy look. Of draag het item op een jurkje als stoer contrast. Ook mooi: stem je onderstuk volledig af op de shacket voor een eigenzinnige interpretatie van het powersuit.

& Other Stories - 129 euro / Nly by Nelly - 55,95 euro (via Zalando) / Monki - 70 euro / Zara - 39,95 euro

NIET TE MISSEN