© Dirk Vertommen

Kandidaat-overnemers doen bod op failliet CG Power Systems

Verschillende kandidaten hebben een bod uitgebracht voor de verkoop van CG Power Systems in Mechelen. Over twee tot drie weken moet er meer duidelijkheid zijn over de toekomst van de transformatorenfabriek.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK: Dag na faillissement maakt personeel CG kastjes leeg: “Ze moesten alles inleveren”

Begin februari gingen de vennootschappen CG Power Systems en CG Holdings failliet. In totaal verloren 520 mensen hun baan, van wie 450 in de vestiging op de Antwerpsesteenweg in Mechelen. Curatoren Kris Van den Berghen, Elke Van Weerdt en Yves Desutter gingen meteen aan het werk.

Kandidaten die geïnteresseerd waren in de overname van het geheel of een gedeelte van het bedrijf, hadden tot zondag de tijd om een bieding uit te brengen. Met de weerhouden kandidaat-overnemers voeren de curatoren momenteel onderhandelingen. “In alle biedingen die de curatele ontving is een behoud van een gedeelte van de tewerkstelling voorzien”, klinkt het.

Hoeveel jobs de curatoren met de kandidaat-overnemers kunnen redden, kunnen ze op dit moment nog niet vrijgeven. Het is alleszins hun bedoeling om zo snel mogelijk een akkoord af te sluiten. “De curatele beseft dat als het te lang duurt, er niets meer is om over te nemen”, luidt het nog. Omstreeks midden maart moet er meer duidelijkheid zijn over de toekomst van het bedrijf.

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio