Onthaalmoeder volledig vrijgesproken van dooreenschudden baby

Foto: Bart Van den Langenbergh

Onthaalmoeder volledig vrijgesproken van dooreenschudden baby

Print
Rijkevorsel -

De 45-jarige onthaalmoeder uit Rijkevorsel die ervan verdacht werd in 2015 een baby van zeven maanden door elkaar te hebben geschud, is volledig vrijgesproken. De vrouw heeft de tenlasteleggingen al die jaren ontkend en kon ook rekenen op de steun van alle andere ouders.

LEES OOK: Advocate onthaalmoeder: “Andere ouders staan als een blok achter haar”

Meester Verhuizen, de advocate van de onthaalmoeder, ging bij de behandeling van de zaak twee weken geleden vol voor de vrijspraak. “Mijn cliënte heeft correct gehandeld: baby L. vertoonde vreemde symptomen, waarop zij meteen de huisarts liet komen. Zowel in het ziekenhuis van Turnhout als in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen waar baby L. later terechtkwam, heeft geen enkele arts gezegd dat het om het shakenbabysyndroom ging. Bovendien zouden er dan ook secundaire factoren moeten zijn, zoals breuken, en dat is niet het geval. L. werd geboren met een te groot hoofd, dat kan een aanleiding geweest zijn tot de bloedingen.”

De advocate nam ook het politieverhoor op de korrel, dat volgens haar veel te eenzijdig gebeurde. “‘Het zal wel bij u geweest zijn, die ouders zouden dat toch nooit doen, hé’, zeiden de inspecteurs tijdens het verhoor. Tijdens het hele onderzoek was er sprake van een tunnelvisie. Mijn cliënte zit al jaren met een schuldgevoel: dit hele dossier is afschuwelijk voor haar, voor haar gezin,en voor haar reputatie als onthaalmoeder. Vergeet niet dat geen enkele andere ouder bij haar is vertrokken. Zij vertrouwen haar nog altijd hun kinderen toe en staan als een blok achter haar.”

De onthaalmoeder uit Rijkevorsel is nu volledig vrijgesproken. Dat heeft de rechtbank van Turnhout vandaag beslist. Of de ouders van baby L. tegen het vonnis in beroep gaan, is nog niet duidelijk.

(Later meer.)

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio