Hotelgasten, waaronder 118 Belgen, in quarantaine op Tenerife door coronavirus: twee nieuwe besmettingen

Foto: rr, tui

Hotelgasten, waaronder 118 Belgen, in quarantaine op Tenerife door coronavirus: twee nieuwe besmettingen

Print

In het Hotel H10 Costa Adeje Palace op het Canarische eiland Tenerife is opnieuw bij twee Italianen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Eerder dinsdag was al bekend geworden dat een Italiaanse dokter en zijn vrouw positief hadden getest, waarop zo’n duizend vakantiegangers in het hotel, onder wie 118 Belgen, veertien dagen in quarantaine zijn geplaatst.

LEES OOK: Antwerpse (84) en zus (92) nog steeds vast op hotel in Tenerife: “Om 3 uur ’s nachts onze temperatuur komen meten”

Een 69-jarige Italiaanse dokter uit Lombardije, waar al zeven mensen stierven en minstens 229 mensen besmet raakten met het coronavirus, was al zes dagen met zijn vrouw op vakantie in het H10 Costa Adeje Palace Hotel in het zuiden van het eiland. Hij voelde zich naar verluidt al enkele dagen ziek, en ging naar een privékliniek in het stadje Adeje. Toen hij maandag positief testte op het coronavirus werd hij geïsoleerd in een nabijgelegen ziekenhuis. Een tweede test, die in de Spaanse hoofdstad Madrid wordt uitgevoerd, moet nu zekerheid bieden over zijn besmetting.

(Lees verder onder de video)

Antwerpse zit vast in hotel op Tenerife door coronavirus: “Briefje onder deur dat we in kamer moeten blijven”

De gezondheidsdiensten van de Spaanse regio beslisten intussen uit voorzorg wel om het hele hotel in quarantaine te plaatsen. Aangezien de Italiaanse man een hele week nietsvermoedend rondliep in het vakantieoord, houden de autoriteiten er ernstig rekening mee dat hij anderen heeft besmet. De 1.000 hotelgasten mogen hun kamer niet verlaten, waaronder ook 110 Belgen. Terwijl gezondheidsmedewerkers de gasten controleren op besmetting, patrouilleren politieagenten rond het hotel in het zuiden van het eiland, zodat niemand het gebouw kan betreden of verlaten.

“TUI heeft momenteel contact met de lokale autoriteiten en het management van de H10-hotelketen om meer informatie te verkrijgen”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI. “Voor vakantiegangers die de komende dagen in dit hotel moeten verblijven, zal TUI al het mogelijke doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en hen een alternatieve oplossing te bieden”, klinkt het.

De twee Italianen die ook zijn besmet met het coronavirus waren samen met de dokter en zijn vrouw naar Tenerife gereisd, meldden de lokale autoriteiten. Ze zijn ook in isolatie ondergebracht.

Een 36-jarige vrouw in Barcelona is ook besmet met het virus, berichtten Catalaanse gezondheidsinstanties. De vrouw was recentelijk in het noorden van Italië geweest. De 25 personen die in contact met haar zijn geweest, moeten twee weken in quarantaine. Lokale autoriteiten in Madrid en Valencia meldden ook dat in hun stad een nieuwe besmetting was geconstateerd.

Verblijf jij in het Costa Adeje Palace Hotel op Tenerife of ken je iemand die er zit? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Geliever zeker jouw gsm-nummer te vermelden.

Hotelgasten, waaronder 118 Belgen, in quarantaine op Tenerife door coronavirus: twee nieuwe besmettingen
De boodschap die uithangt in het ‘H10 Costa Adeje Palace Hotel’ op Tenerife. Foto: rr
Hotelgasten, waaronder 118 Belgen, in quarantaine op Tenerife door coronavirus: twee nieuwe besmettingen
Foto: tui
LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.