Rutten haalt uit naar N-VA en De Wever: “Werkloosheidsgraad in Antwerpen is beschamend”

Foto: Photo News

Rutten haalt uit naar N-VA en De Wever: “Werkloosheidsgraad in Antwerpen is beschamend”

Print

In Terzake maandag schoot Gwendolyn Rutten, die afscheid neemt als voorzitter van Open Vld, met scherp naar de N-VA en Bart De Wever, die Open Vld eerder als een ‘dépendance, een onderafdeling van de Parti Socialiste’ had omschreven. De Wever had ook gezegd dat Rutten aan zinsverbijstering lijdt sinds Magnette haar het premierschap aanbood.

Rutten snapt niet waarom de N-VA wel met de PS zou mogen samenwerken, maar de liberalen niet. Ze gelooft ook niet in een front en een toekomstvisie met overal Vlaamse vlaggen en linten omheen. En ze voelt zich meer verwant met de Franstalige liberalen dan met Vlaamse figuren als Filip Dewinter. Ze gelooft niet in de N-VA-these dat alles samenvalt met de taalgroepen.

“Waals-Brabant is echt een florerende provincie, terwijl de werkloosheid in het centrum van Antwerpen iets is om het schaamrood van op de wangen te krijgen. Dat is niet oké, het is zoals in Brussel.”

Rutten zei nog dat ze De Wever een aantal keren een bericht heeft gestuurd, maar “alleen in de media” antwoord kreeg. Toch wil ze wel praten, “als Bart De Wever terugkomt van skivakantie.”

LEES OOK: Van mirakelvoorzitter naar einzelgänger: de balans na zeven jaar Gwendolyn Rutten

Nu in het nieuws