Het voormalige stationsgebouw in Berlaar is nu een horecazaak. © Chris Van Rompaey

Groen wil meer treinen naar Berlaarse stations

Oppositiepartij Groen pleit voor meer en latere treinen vanuit en naar de stations van Melkouwen en Berlaar.

Chris Van Rompaey

Gemeenteraadslid Brend Van Ransbeeck (Groen Berlaar) neemt dagelijks de trein. “Ik vind het vervelend dat er maar standaard een trein per uur rijdt door de stations van Melkouwen en Berlaar. Dat is het geval in de richting van Leuven en Antwerpen, met uitzondering van de piekuren. Dat maakt de reistijd soms heel lang.”

“Ik pendel heel vaak tussen Berlaar, Antwerpen, Kalmthout en Brussel in alle richtingen op verschillende momenten. Het is soms interessanter om de auto te nemen of je auto aan het station van Lier te zetten, dan bij een overstap een half uur te wachten. De verbindingen vanuit Berlaar zijn zeer slecht. De reistijd kan sterk verkort worden door meerdere treinen doorheen de week te laten stoppen. Zo zullen ook meer Berlaarnaren de trein nemen en de auto aan de kant laten staan.”

Kim Buyts, regioparlementslid voor Groen in de Kamer, heeft het voorstel van de lokale afdeling aangekaart en overgemaakt aan de NMBS. Het nieuwe vervoersplan, dat in december werd goedgekeurd, zal in april officieel bekendgemaakt worden. Vanaf dan wordt pas bekend wat er met de voorstellen van Groen Berlaar gebeurd is.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?