Drie vrouwen zakken tijdens wandeling weg in de modder

Een wandeling in de buurt van Alden Biesen in het Limburgse Bilzen zal drie vrouwen uit Borgloon nog lang bij blijven, want het drietal geraakte maandagnamiddag in een hachelijke situatie terecht toen ze in de modder wegzakten. Een vrouw kon zichzelf bevrijden, terwijl de twee andere tot boven hun middel kwamen vast te zitten. De vrouwen waren na bevrijding door de brandweer een beetje onderkoeld. Na een check-up door het ambulancepersoneel bleek alles in orde.

blg

Ze waren tijdens de wandeling van hun route afgeweken en kwamen zo op een perceel van een oude boerderij terecht waar recent grondwerken waren uitgevoerd. Op de plaats waar ze wegzakten, lag vroeger een oude zinkput. Door de hevige regenval van de voorbije periode was het perceel zeer drassig geworden.

De brandweerpost Bilzen van de hulpverleningszone Oost-Limburg ging ter plaatse, nadat een van de drie vrouwen alarm had geslagen. Met draagberries geraakten de brandweermannen bij de twee vrouwen om hen uit de smurrie te trekken. De hulpdiensten brachten de vrouwen terug naar hun wagen op de parking van Alden Biesen, zodat ze terug naar huis konden keren.