Italiëreizen van Antwerpse scholen gaan voorlopig door

Venetië. Foto: REUTERS

Italiëreizen van Antwerpse scholen gaan voorlopig door

Print
Geel / Mol / Borgerhout -

De schoolreizen naar Italië die traditioneel plaatsvinden voor en in de paasvakantie, gaan voorlopig gewoon door. “We wachten het advies af van de overheid en van virologen zoals Marc Van Ranst.”

De laatstejaars van Sint Dimpna in Geel vertrekken begin april voor een week naar Zuid-Italië. Op het programma staan culturele bezoekjes aan onder meer Rome en Pompeï. En die gaan vooralsnog door. “Het is nog te vroeg om beslissingen te nemen”, zegt directeur Gorik Goris. “We wachten het advies af van de overheid en van virologen zoals Marc Van Ranst.”

Mario Hannes is algemeen directeur van het Katholiek Secundair Onderwijs Mol (KSOM) en vertegenwoordigt vier scholen. “Zolang er geen vragen van ouders komen om eventuele reizen naar Italië te annuleren, nemen wij geen maatregelen. Enkele jaren geleden zaten we met reizen naar Parijs, net nadat daar aanslagen plaatsgevonden hadden. Toen hebben ouders gevraagd of ze hun kinderen konden thuislaten. Onze reizen naar Italië liggen nog iets te ver weg.”

Op het Xaveriuscollege in Borgerhout hebben ze afgelopen weekend al wel een mail gekregen van een bezorgde ouder. Nog voor de start van de paasvakantie vertrekken ze daar met 135 leerlingen en elf begeleiders voor twaalf dagen naar Italië. Stops: Milaan, Venetië, Siena, Rome en Firenze. “Een ongeruste ouder had terecht wat vragen over de gezondheid van zijn dochter”, zegt directeur Alex Peeters. “We wachten deze week af omdat het nieuws nog kan evolueren en we in een vakantieperiode zitten. Volgende week maandag overleggen we.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.