Jacqueline en Francis moeten nog tot vrijdag binnen blijven.

Jacqueline en Francis moeten nog tot vrijdag binnen blijven. © Dirk Vertommen

Cruisekoppel krijgt huisarrest tot vrijdag

Of ze tot vrijdagochtend willen binnen blijven. Dat vraagt de overheid aan Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline uit Herenthout, nadat vanuit Maleisië en Duitsland het nieuws is gekomen dat bij een huiswaarts kerende 83-jarige passagier van het cruiseschip Westerdam in de luchthaven van Kuala Lumpur in Maleisië het Covid-19-virus is vastgesteld. De vrouw was met het vliegtuig vanuit Phnom Penh naar Maleisië gevlogen.

hhm

LEES OOK: Kempens cruisekoppel onterecht in quarantaine voor coronavirus

LEES OOK: Cruisekoppel reist met trein naar huis en hoort later over huisarrest: “Had Volksgezondheid dat niet eerder kunnen zeggen?”

Nadat de Holland Amerika Line zaterdag aan alle passagiers van de Westerdam een brief had gestuurd dat bij geen enkele van de passagiers en bemanningsleden het coronavirus was vastgesteld, dachten Francis en Jacqueline dat ze van hun isolement in Herenthout af waren. Bij Volksgezondheid hielden ze tijdens het weekend nog een slag om de arm: “We wachten op de officiële bevestiging”, luidde het, waarop het Agentschap Zorg en Gezondheid zelf ook zijn voelhoorns uitstak. De Maleisische gezondheidsdienst gaf uiteindelijk uitsluitsel en hun antwoord bevatte geen goed nieuws voor de familie Schellekens.

“Op 14 februari vlogen 145 passagiers met een gecharterde vlucht naar Kuala Lumpur in Maleisië”, luidde het. “Bij aankomst werd bij een 83-jarige vrouw en haar man koorts vastgesteld. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, waar men op 15 februari besmetting met het Covid-19-virus vaststelde. Het resultaat voor haar man was negatief.”

Francis Schellekens neemt het nieuws gelaten op: “Ik begrijp het niet goed. Voor de VS moeten onze medereizigers op de Westerdam blijkbaar niet in quarantaine. Wij wel. Dan is het maar zo. Ik hoop vrijdag mijn kleinkinderen te bezoeken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio