© RR/ BELGA

Fanclub Marius Noubissi kwam Kameroener aanmoedigen tegen Lommel

Zondag maakte het Kiel de wedergeboorte van Marius Noubissi mee. De Kameroener liet voor het eerst sinds begin november de netten nog eens trillen en trapte Beerschot eigenhandig voorbij Lommel. Uitgerekend in die thuismatch tegen Lommel kon Noubissi rekenen op de aanwezigheid van zijn persoonlijke fanclub.

Koen Frans

Die fanclub werd ‘officieel opgericht’ door de 10-jarige zoon van Jean-Jacques Van Aken, Beerschotfan in hart en nieren en één van de persoonlijke begeleiders van Noubissi in Antwerpen. “Ik heb al jaren een goed contact met Ahmet Caliskan, de makelaar van Marius. In de zomer van 2018 heb ik Marius enkele wedstrijden zien spelen bij zijn Finse club en hebben we Beerschot kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Nu ben ik zijn persoonlijke begeleider en mental coach.”

“Mijn drie zonen zijn sinds de transfer van Marius naar Beerschot zijn allergrootste fans. Vorig jaar woonden we in Brussel, maar mijn drie zonen gingen er regelmatig in mauve-witte tenue naar school. Ze vertelden dan heel fier aan hun klasgenootjes dat dat niet de kleuren Anderlecht waren, maar wel die van het grote Beerschot.”

© RR

Verjaardagsfeestje

Intussen zijn Van Aken en zijn vrouw uit elkaar en wonen zijn kinderen gedurende grote delen van het jaar bij hun moeder in Frankrijk. Tijdens deze krokusvakantie zijn ze een weekje op bezoek bij hun vader in Antwerpen en zondag waren ze dus allemaal samen aanwezig op het Kiel.

De oudste zoon van Van Aken werd dit weekend 10 jaar en organiseerde zijn verjaardagsfeestje in het Olympisch Stadion. Hij trommelde al zijn vriendjes op. Ze trokken met gepersonaliseerde t-shirts en een heleboel Noubissi-gadgets naar de wedstrijd en supporterden 90 minuten lang voor hun grote held Marius Noubissi. “Het was een fantastische dag. Het scenario van de wedstrijd overtrof onze stoutste verwachtingen. Vrijdag trekken we allemaal samen naar Daknam om Marius en Beerschot opnieuw een hart onder de riem te steken”, aldus Van Aken.

© RR

© RR

© RR

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws