Automobilist met levenslang rijverbod vlucht onder invloed van alcohol voor politiecontrole

Een politiecontrole op de Herentalseweg in Lichtaart (Kasterlee) draaide uit op een wilde achtervolging. Foto: MARC HERREMANS

Automobilist met levenslang rijverbod vlucht onder invloed van alcohol voor politiecontrole

Print
Kasterlee / Lille -

Een 47-jarige man uit Poederlee (Lille) die in februari 2019 in Lichtaart (Kasterlee) wegvluchtte voor een alcoholcontrole en weerspannig was tegenover de politie, kreeg van de rechter een werkstraf van honderd uren.

Een alcoholcontrole van de politie regio Turnhout op 17 februari 2019 op de Herentalsesteenweg in Lichtaart draaide uit op een wilde achtervolging. Bestuurder H.A. uit Poederlee naderde toen met hoge snelheid de controlepost en ging pas op het laatste moment in op het stopteken. Na het afnemen van een positieve ademtest gaf de man plankgas.

Er volgde een wilde achtervolging met snelheden tot 180 kilometer per uur. De automobilist ramde tot drie keer toe een politieauto. Uiteindelijk eindigde zijn vlucht op Heikant in Poederlee. Tijdens zijn arrestatie door de politie verzette hij zich hevig. Twee inspecteurs waren nadien respectievelijk vijf dagen en zeven dagen werkonbekwaam.

H.A. gaf toe dat hij was gevlucht omdat hij onder invloed was van alcohol én omdat hij enkele jaren voordien al een levenslang rijverbod had gekregen. De man kreeg van de rechter een werkstraf van honderd uren. Als hij die werkstraf niet uitvoert, wacht hem tien maanden cel.

“Hij leefde de opgelegde voorwaarden na en hij heeft weer werk. Hij moet een kans krijgen om zich te herpakken”, oordeelde de rechtbank in Turnhout. De belaagde inspecteurs ontvangen een schadevergoeding van 600 euro.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio