Een Limburger die vorig jaar xtc verkocht op het Sunrise-festival op De Lilse Bergen in Gierle is veroordeeld door de rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Zestien maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete voor drugsdealen op Sunrisefestival

De rechtbank in Turnhout veroordeelde Dimitri H. (27) uit Genk tot een straf met probatie-uitstel voor de verkoop van drugs op het Sunrisefestival vorig jaar op De Lilse Bergen in Gierle (Lille). De jongeman moet zijn drugsproblematiek aanpakken.

bvdl

De politie betrapte op 30 juni 2019 op het dancefestival Sunrise op De Lilse Bergen de Limburgse twintiger tijdens het dealen van xtc-pillen. De jongeman was ook in het bezit van een kleine hoeveelheid speed. In de auto van de festivalganger trof de politie knijpzakjes met in totaal vijftig xtc-pillen aan.

Een huiszoeking in Genk bracht nog eens 500 xtc-pillen aan het licht. In de gsm van H. ontdekten de speurders allerlei berichtjes die wezen op de verkoop van drugs. De man zelf verklaarde dat hij zelf tussen de 700 en 800 pillen had aangekocht. De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van zestien maanden met probatie-uitstel en een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 euro met probatie-uitstel.

Hij moet zich van de rechter laten begeleiden voor zijn drugsprobleem en hij moet ook een opleiding volgen. De rechter heeft ook de auto waarmee hij zich vorig jaar verplaatste verbeurd verklaard. Het was niet de eerste keer dat H. veroordeeld werd voor drugsfeiten.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio