Gemeente geeft voorrang aan lokale kunst in gemeentehuis

Het gemeentehuis van Nijlen. Foto: Joren De Weerdt

Gemeente geeft voorrang aan lokale kunst in gemeentehuis

Print
Nijlen -

De gemeente gaat in de toekomst de voorkeur geven aan het werk van lokale kunstenaars om het gemeentehuis aan te kleden. Dat werd beloofd in de gemeenteraad.

Jan Verbraecken (N-VA) drong daarop aan in de jongste gemeenteraad. “Het wordt tijd dat we eindelijk de voorkeur geven aan kunst van eigen bodem, van onze academie of van andere lokale kunstenaars”, zei hij.

Schepen van Cultuur Luc Luyten (Nijlen & U) zei dat dat inderdaad de bedoeling is. “We hebben beslist om het contract met de organisatie Kunst in Huis, waar we kunstwerken huren, niet meer verder te zetten. De werken die nu ophangen, worden in april opgehaald. Dan richten we een werkgroep op om verder uit te werken hoe we dat gaan aanpakken. De eerste besprekingen daarvoor vinden in de lente plaats. Ook in het gemeenschapscentrum van Kessel kunnen mensen al gebruikmaken van de tentoonstellingsruimte.”

Leo Verelst (Nieuw Nijlen) merkte op dat er nog wel een budget voorbehouden blijft om kunst te huren van bekende kunstenaars. “Die optie houden we alleen achter de hand voor het geval zou blijken dat er weinig reactie komt van de lokale kunstenaars. Met een budget van 4.500 euro voorkomen we dat we ooit met lege muren zouden zitten. Maar daar gaan we zeker niet van uit. Er is genoeg creatief talent in Nijlen”, zegt schepen Luyten nog.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio