Schade na storm Dennis. © PKK

Carnavalsstoeten in verschillende Kempense gemeenten afgelast door stormweer

In verschillende gemeenten was het dit weekend bang afwachten of de weergoden de carnavalisten gunstig gezind zouden zijn. Helaas strooit het stormweer roet in het eten. Verschillende carnavalsstoeten in de Kempen zijn al afgelast.

inke

LIVE: Derde weekendstorm op rij is een feit: verschillende carnavalsstoeten in regio afgelast

Politie en gemeente hebben zondagmorgen beslist om de stoet in Herenthout af te gelasten. De organisatie van Peer Stoet voorziet een alternatief programma in GOC Ter Voncke. Vanaf 14 uur zijn alle stoetgroepen daar welkom om hun act voor de andere carnavalisten op te voeren.

Ook de stoet en het kindercarnaval in Weelde gaan niet door. Er wordt wel een indoor carnavalsfeest opgezet in Weelde Depot. Alle carnavalswagens zijn daar vanaf 14.30 uur (tot uiterlijk 19.00 uur) te bezichtigen in hal 3. De kinderen van de verschillende carnavalsgroepen zullen binnen hun dansjes opvoeren. De optocht door de straten van Weelde wordt verplaatst naar zondag 5 april.

Omwille van veiligheidsredenen werd in samenspraak met de burgemeester, hulpdiensten en deelnemers beslist om de 47ste carnavalsstoet in Vosselaar uit te stellen. De stoet zal wél uitrijden op zondag 8 maart 2020. De gemeentehal van Vosselaar wordt al om 14u geopend zodat het bal sneller kan starten.

Ook de carnavalsstoet in Baarle is afgelast en wordt verplaatst naar zaterdag 29 februari. Er wordt wel een feest gehouden in het cultuurcentrum.

MEER OVER Storm

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio