© BART DEWAELE

Koninklijke Munt van België overvallen: twee personen aangehouden

De Koninklijke Munt van België, waar de Belgische euromunten worden geslagen, is in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 februari overvallen. Er zijn twee verdachten aangehouden, terwijl een derde kon ontsnappen.

De Koninklijke Munt van België bevindt zich aan de Pachecolaan in Brussel. Het is het enige munthuis dat officiële euromunten mag slaan voor ons land. Drie overvallers drongen omstreeks 1.30 uur het gebouw binnen, waarop het alarm meteen afging.

De bewakingsagent ter plekke zou de inbrekers ook meteen opgemerkt hebben.

Het Brussels parket meldt dat twee personen, samen met een deel van de buit, werden opgepakt na een grondige doorlichting van het gebouw. De twee verdachten werden beroofd van hun vrijheid en worden ter beschikking gesteld van de procureurs des konings. Op 5 maart zullen ze al voor de rechtbank verschijnen binnen het kader van een versnelde procedure.

“Het gaat om twee verdachten die geboren zijn in 1998 en 1999. Ze waren nog niet gekend bij de gerechtelijke autoriteiten. Een derde verdachte kon ontsnappen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Samen met de derde verdachte zouden er ook nog enkele geldzakken met muntstukken ontbreken.