Derde dode door coronavirus in Europa

Illustratie: verplegend personeel brengt besmette patiënten naar het ziekenhuis in Codogno. Foto: Photo News

Derde dode door coronavirus in Europa

Print

Een vrouw die positief testte op het nieuwe coronavirus is overleden in Italië. Ze was afkomstig uit de noordelijke regio Lombardije. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa op basis van verantwoordelijken van volksgezondheid.

De vrouw was al een tiental dagen opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om het derde dodelijke slachtoffer in Europa.

De Italiaanse minister van Volksgezondheid had vrijdag bekendgemaakt dat een eerste Italiaans slachtoffer overleden is aan het virus dat uitbrak in China. Het ging om een 78-jarige man die het leven liet in een ziekenhuis in de provincie Padua. Vorige week liet een 80-jarige Chinese toerist het leven in Frankrijk.

Volgens Ansa is er nu sprake van 29 bekende gevallen van Corona-besmetting in het noorden van Italië, in de regio Veneto (2) en Lombardije (27). In Lombardije is sinds vrijdag een tiental gemeenten in lockdown.

Situatie in China

Het dagelijkse aantal nieuwe gevallen van coronavirusbesmetting in China daalt. De Chinese nationale gezondheidscommissie heeft het zaterdag over 397 gevallen, tegenover bijna 900 op vrijdag.

Er zijn 109 nieuwe sterfgevallen door het virus, volgens de commissie, wat het nationale totaal op 2.345 doden brengt. De dag ervoor waren er nog 118 doden. Het aantal besmettingen staat nu op meer dan 76.000. In China zijn inmiddels ruim 2200 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.