Drama in ‘Thuis’: is dit het einde van Marianne?

Print

Stond donderdag nog in het teken van het pas verloofde paartje Kobe en Paulien, dan was het vrijdagavond minder peis en vree in ‘Thuis’. Met name Marianne, het personage van actrice Leah Thys, kreeg het hard te verduren. Ze werd zwaar aangepakt door haar schoondochter Karin én werd op de koop toe aangereden. Overleeft ze die klap?

Het moest een gezellig weekendje aan zee worden met Dries (Yemi Oduwale), maar het is anders uitgedraaid voor Marianne. Eerst is er de furie die Karin Baert (Kader Gürbüz) heet. Na het feestje bij Kobe en Paulien is ze dronken thuisgekomen. ’s Ochtends was de roes in haar hoofd nog niet opgeklaard. Wanneer ze ontdekt dat Marianne haar een “slechte moeder” heeft genoemd, schiet dat in het verkeerde keelgat. De advocate stormt het huis uit en rijdt met gierende banden richting de moeder van Tom (Wim Stevens). Geen goed idee, weet ook Tom zelf die haar naroept: “Je mag nog niet rijden, je bent nog niet nuchter”. In straat komt het tot een conflict tussen Karin en Marianne. Ze staan neus aan neus en het lijkt uit te draaien op een ouderwetse catfight. Toch lijkt Karin te bedaren en neemt ze genoegen met een laatste sneer: “Val dood, kutwijf!” En ze wandelt weg.

Vervolgens krijgt Dries de volle lading in Bar Madame, wanneer hij Reinhilde (Greet Rouffaer) vertelt dat hij niet langer met haar wil afspreken. Dat om zich te focussen op zijn juridische carrière. En daar zit Marianne achter, weet de jaloerse Reinhilde. Ze stuift ervandoor.

Drama in ‘Thuis’: is dit het einde van Marianne?
Marianne voelt een auto voorbijstuiven. Even later ligt ze roerloos op de grond. Foto: Een

Net dan komt Marianne weer tevoorschijn op de straat, in de buurt van Bar Madame. Wanneer ze na een kwaad telefoontje naar Tom over Karin de straat wil oversteken, gaat het mis. Ze wordt aangereden door een auto, die daarop vluchtmisdrijf pleegt. Marianne blijft roerloos liggen op de kasseien. Nu is het de vraag of het legendarische personage die klap te boven komt. En wie is de dader: Reinhilde in al haar colère? Of Karin die in half beschonken toestand een onbezonnen beslissing heeft gemaakt? Of toch een derde die eigenlijk geen ruzie zocht met Marianne? Maandag zal duidelijkheid brengen.

Nu in het nieuws