Gemeente in zee met Zonnewind voor verledden turnzaal en gemeentemagazijn

Zonnewind kreeg in 2018 nog een Belgische Energie- en Milieuprijs. Foto: rr

Gemeente in zee met Zonnewind voor verledden turnzaal en gemeentemagazijn

Print
Zandhoven -

De gemeente Zandhoven sluit een overeenkomst met Zonnewind om het gemeentemagazijn aan de Populierenhoeve en de turnzaal van de gemeentelijke basisschool in de Schriekweg te ‘verledden’. Daarnaast gaat het Autonoom Gemeente Bedrijf (AGB) Zonnewind ook inschakelen voor het verledden van evenementenhal De Populier.

De energiecoöperatieve zal alle buislampen en gloeilampen vervangen. De totaalkost bedraagt ongeveer 20.000 euro. Zonnewind geeft bovendien vijf jaar garantie. De gemeente gaat de installatie gefaseerd over zeven jaar gespreid terugbetalen. De terugverdientijd dankzij de besparing op de energiefactuur bedraagt negen jaar.

“We zouden deze investering ook perfect in één keer zelf kunnen doen”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Zo’n gigantisch bedrag is die 20.000 euro niet. Maar we willen op deze manier ook Zonnewind steunen. Deze Zandhovense energiecoöperatieve is goed bezig en is nu ook al in de gemeente Zoersel actief.”

In Zoersel is Zonnewind bezig met een project rond het verledden van de sporthal van gemeentelijke basisschool Beuk & Noot. Bovendien kadert het verleddingsproject in Zandhoven ook in het burgemeesterconvenant dat Zandhoven afsloot. Tegen 2020 wil de gemeente minstens 20% minder CO2 uitstoten op zijn grondgebied en als organisatie klimaatneutraal worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio