2 maart nieuwe datum voor Virton-Beerschot

Foto: BELGA

2 maart nieuwe datum voor Virton-Beerschot

Print

De Geschillencommissie Hoger Beroep van het Professionele Voetbal verklaarde vrijdag de wedstrijd tussen Virton en Beerschot nietig. De wedstrijd moet herspeeld worden en snel, want het einde van de competitie in 1B nadert. Op maandag 2 maart om 20u wordt de inhaalwedstrijd afgewerkt.

LEES OOK: Virton-Beerschot nietig verklaard en wellicht herspeeld door controversieel doelpunt: “Logica zelve na scheidsrechterlijke dwaling”

LEES OOK: Westerlo kant zich tegen inhaalmatch Virton-Beerschot: 1B op stelten

Op speeldag 23 verloor Beerschot in Virton met 1-0. Het beslissende doelman kwam er na een misleidende situatie: de scheidsrechter kende een vrije trap toe aan Virton, maar liet de Virtonspelers gewoon begaan wanneer ze niet wachtten op het fluitsignaal. Op basis van een klacht van Beerschot werd de wedstrijd nietig verklaard.

De beslissing kan een impact hebben op de felle strijd om de tweede periodetitel. Virton verliest drie punten, waardoor er met Beerschot en Westerlo twee leiders overblijven. De Ratten krijgen bovendien een nieuwe kans om punten te pakken in de Gaume, terwijl dit weekend reeds de voorlaatste speeldag van start gaat.

Meer voetbalnieuws