Man (28) geeft rivaal zweepslagen, maar slachtoffer “had het zelf gezocht”

Foto: Bart Van den Langenbergh

Man (28) geeft rivaal zweepslagen, maar slachtoffer “had het zelf gezocht”

Print
Geel -

“Hij bedreigde mij al jaren”, zei A.A., een 28-jarige man uit Geel vrijdag in de rechtbank. Hij riskeert een celstraf omdat hij een man met wie hij al jaren op slechte voet was, tweemaal in het gezicht had geslagen met een zweep. Het slachtoffer heeft een litteken in zijn gezicht. A. bleef volhouden dat zijn rivaal het zelf gezocht had.

De zweep waarmee A.A. zijn rivaal in het gezicht sloeg, hing in het huis van zijn stiefvader als decoratie. In november 2018 ging A. door het lint toen een man met wie hij al jaren rivaliseerde, bij zijn stiefvader langskwam om een stereo-installatie te lenen als voorbereiding op een trouwfeest.

“Toen hij de man zag, is hij over de rooie gegaan. Hij viseerde mijn cliënt al jaren, en werd constant geïntimideerd. Hun confrontatie werd een ruzie met duw- en trekwerk, en de man ging uiteindelijk naar buiten. Maar niet tot hij nog eens een bedreiging kon uiten”, zei de advocate van de beklaagde uit Geel. A. wilde de man een laatste keer wegjagen en besloot de zweep te gebruiken. “De beklaagde haalde twee keer uit met de zweep. Het slachtoffer kreeg de slagen recht in het gezicht. Hij heeft een striem dat een litteken zal worden”, zei de openbare aanklager.

Ze vorderde een celstraf van twaalf maanden. A. verklaarde dat hij niet de intentie had om de man te raken, hij wilde hem alleen bang maken en wegsturen. Toen de rechter hem vroeg of hij eventueel akkoord kon gaan met een straf onder voorwaarden, of zelfs een werkstraf, reageerde hij twijfelachtig. “Hij kwam altijd naar mij. Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan, maar was in mijn recht”, zei hij nog.

Vonnis op 20 maart.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio