Dirk Kerstens

Zes telecomwinkels gesloten of verzegeld in strijd tegen drugsclans

In de buurt van de Carnotstraat zijn donderdag zes telecomwinkels gesloten of verzegeld tijdens een Kali-actie. Dat meldt het Antwerpse parket. De actie kaderde in de strijd tegen de Antwerpse drugsclans en de gerelateerde criminele industrie.

In totaal werden op de as Carnotstraat – Dambruggestraat – Offerandestraat een twintigtal telecomwinkels bezocht. “De doelstelling was om te controleren op parallelle import en verkoop van smartphones, op schijnzelfstandigheid, in kader van heling van gestolen goederen, op de stedelijke uitbatingsvergunning en op uitbating”, klinkt het bij het Antwerpse parket.

Na controle werden drie panden gerechtelijk verzegeld. Drie zaken begingen inbreuken op het reglement van uitbatingsvergunningen. Daarvan werd één zaak verzegeld en twee zaken gesloten. Tijdens de actie werden ook drie illegale personen en één zwartwerker aangetroffen. “Een gestolen toestel dat afkomstig bleek van een diefstal met geweld is teruggevonden”, aldus het parket. De FOD Economie nam 1.323 gsm en bijna 2000 accessoires (kabels, laders, pods,....) in beslag.

De stedelijke uitbatingsvergunning voor telecomshops werd ingevoerd na vaststelling van grootschalig misbruik op de wettelijke verplichting tot identificatie van de werkelijke gebruiker van simkaarten uitgegeven door Lycamobile. “Bij de KALI-actie van gisteren kon beroep gedaan worden op 90 mensen van de federale politie, de Antwerpse politie, RSZ, de FOD Economie en de stad Antwerpen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio