Heistenaar mag in participatiebus zijn zegje doen over administratief centrum

Een heel voorlopige impressie van hoe het nieuwe administratief centrum eruit zou kunnen zien. Foto: VELD

Heistenaar mag in participatiebus zijn zegje doen over administratief centrum

Print
Heist-op-den-Berg -

Hoe moet het nieuwe administratief centrum voor Heist-op-den-Berg eruitzien? Dat is de vraag waarmee volgende week naar de Heistenaars getrokken wordt.

Het principe voor de ontwikkeling van één administratief centrum werd al een drietal jaar geleden goedgekeurd. Om de mening van de Heistenaar over dit project te vragen, komt op 28 en 29 februari een participatiebus naar het Cultuurplein. “Iedereen die daar langskomt, zal om zijn mening gevraagd worden over de dienstverlening van het lokale bestuur. Inwoners kunnen hun wensen en ideeën voor het nieuwe administratieve hoofdkwartier zo aan ons meedelen. Verder liggen er op publieke plaatsen postkaarten die de mensen kunnen invullen en voor 6 maart opsturen naar de gemeente”, zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

“We hopen op veel interessante suggesties, originele ideeën of aanbevelingen voor het nieuwe administratieve centrum. Ook voor het personeel van onze eigen organisatie start er een inspraaktraject.”

De burgemeester wijst nog op het belang van het project. “De bouw van dat administratief centrum is een ambitieus project, dat een grote impact zal hebben op de organisatie maar ook op het centrum van Heist-op-den-Berg, de ruimere omgeving en alle bezoekers. Daarom wordt als eerste stap een ontwikkelingsstrategie en haalbaarheidsstudie opgemaakt.”

“Het resultaat van deze studie moet een haalbaar scenario opleveren dat het lokale bestuur de komende jaren kan uitvoeren en dat als basis kan dienen voor het ontwerp. Met ondersteuning van studiebureau VELD worden momenteel de locatie en de grote lijnen bepaald”, zegt de burgemeester nog.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio